Ny hemsida lanseras idag – Öppna kyrkan

oppnakyrkan

Nu lanserar vi sidan Öppna kyrkan som vi vill ska vara en resurs för kristna och församlingar som arbetar med flyktingar, asylsökande och nyanlända.

Vi har fyllt den med information, inspiration och tips för den som möter flyktingar eller andra som sökt till Sverige från andra länder. Det sista året har vi sett den största vågen av flyktingar till Sverige i modern tid och detta har många församlingar mött genom att öppna upp och bjuda in till språkcafé, svenskundervisning m.m. Som ett led i att stödja församlingar i detta arbete har vi lanserat denna hemsida. Kika runt och se vad som finns! Är det något du saknar eller en fråga du har som inte får sitt svar så hör av dig. Vi vill att denna sida ska kunna växa utifrån de behov som finns.

Vi som har jobbat med denna sida är undertecknad, som tog initiativet och bistått med texter, Emma Alander som byggt själv hemsidan och Klara Härgestam som jobbat med struktur, genomläsning av texter samt sökordsanalys. Emma och Klara har gjort ett fantastiskt jobb!

Vi har också en Facebook-sida som är kopplad till denna hemsida, Facebook.com/oppnakyrkan. Vi arbetade tidigare med namnet Forum för mångkultur och religionsmöte, ett namn som vi nu lämnar till förmån för “Öppna kyrkan”.

Hoppas ni gillar hemsidan!

Markus Sand, samordnare för EFKs gemensamma flyktingarbete