Resurser för gudstjänster

Lovsång på olika språk

I församlingar som Rinkeby Internationella Församling och Husbykyrkan har man under lång tid vant sig vid att sjunga på olika språk i söndagens gudstjänst. Nu vill de hjälpa andra på traven.

Läs vidare

Det har gjort att man byggt upp ett litet förråd av sånger på språk som arabiska, farsi och dari. Då nämnda språk har arabiskt alfabet har de förutom att översätta sångerna också transkriberat dem med svenska bokstäver så att alla kan sjunga med.

Församlingarna gör dem gärna tillgängliga för dem som vill sjunga på andra språk än svenska och engelska.

ARABISKA

• Vi vill ge dig ära
  • Helig, helig, helig
  • Yally motti badali (Ya elahi)
  • Crucified (Men du dog)
  • Anta azimon
  • Halleluja sebeho ya abid al Rab
  • Immanuel
  • Jag vill lovprisa ditt namn
  • Jag älskar dig min Jesus (Ohibboka Rabi Yesua)
  • Roh Allahi
  • Han som är högst
  • Lord I lift your name on high

FARSI

• Ey farzandaane
  • Gojam haleloja
  • Khodaavandaa
  • Shaahe shaahan
  • Ej Masih mondji
  • Piroz hast

DARI

• Masih bovad
  • El Masih shokre

HAZARAGI

• Amaad Masih
  • Peshlo peshlo

Så får du tag i översatta sånger

Vi kan inte lägga ut powerpoint och texter på hemsidan av upphovsrättsskäl men vi kan skicka filer till dig med texterna och Powerpoint, i vissa fall även ackordanalys. Mejla till markus.sand@efk.se och skriv vilka språk du önskar.

Har ni översatta sånger att dela med er av?

Finns du i en församling där ni sjunger på andra språk än svenska och vill hjälpa till att göra era översättningar tillgängliga för andra så är du välkommen att höra av dig till markus.sand@efk.se.

Bibeltexter på olika språk

Även om det inte finns möjlighet att tolka till så många språk i en gudstjänst, så går det alltid att erbjuda bibeltexter på olika språk.

Läs vidare

Ett sätt är att läsa bibeltexter högt på olika språk i gudstjänsten. Ett annat är att dela ut bibeltexten på papper till gudstjänstdeltagarna. Möjligheten finns ju också att hjälpa folk att ladda ner en app med bibeln på olika språk så att de kan följa med i bibelläsningen i sin mobil.

Länkar till Bibeln på olika språk:

bible.com
Bibeln på 911 språk. Finns att läsa på datorn eller ladda ner som app till telefon och surfplatta.

worldbibles.org
Här kan du hitta Guds ord på över 4000 språk. Vissa språk är tillgängliga online, andra språk innehåller länkar till en hemsida där du kan beställa en tryckt Bibel eller Nya testamentet.

gideons.bible.is
Härifrån kan du ladda ner en app med Bibeln på många olika språk, både att läsa och lyssna på, med eller utan uppkoppling.